Ready to transform your workplace? Contact us today to learn more about our Bye Bye Stress and Conscious Leadership programs and create a harmonious, productive, and mindful work environment. contact us: 0031644558981

Marija is een energieke, vrolijke en no-nonsens aanpakker, die lef en lief combineert. Ze studeerde Nederlands en onderwijskunde, is gepokt en gemazeld als barvrouw, gaf Nederlands op een technisch mbo en werd daarna trainer met een loyaal en divers klantenbestand. “Dat houdt het hoofd fris&scherp en is goed voor de inspiratie en belasting.”
Fysieke training, en vooral yoga is haar lust&leven. In 2019 heeft ze de opleiding tot Kundalini yoga-teacher afgerond en is inmiddels, naast het haar bekende trainingswerk, bevlogen yoga teacher. Hiermee heeft ze het fundament gelegd voor ‘best of both worlds’: de business yoga.
☑️ ACHTERGROND
De lessen vanuit de horeca
Het belangrijkste dat ik heb geleerd toen ik in het café werkte: ik verkoop geen bier, maar aandacht, perfect op maat geserveerd. De mens-beleving gaat boven de product-beleving. Wat het me ook heeft geleerd is dat iedereen gelijk is, zeker na tien bier. De nacht veegt de verschillen uit – we zijn allemaal mens. Het heeft me geleerd om altijd verder te kijken dan de façade. Je bent niet altijd wat je lijkt. De ‘man met het gevaarlijke uiterlijk’ broederlijk naast de ‘gladde zakenman’. Het werk heeft gemaakt dat ik alert ben en overzicht behoud. Me als een kameleon in allerlei verschillende situaties kan bewegen. Waardevolle lessen, waar ik in mijn werk als trainer in gastvrijheid veel aan heb gehad.
Na een jaar of tien in de horeca (droog, nat, kroeg & club) bloos je niet snel meer en weet je flink van aanpakken. Ik vond het mijn missie om taal naar de techniek te brengen. Technici zijn hard nodig in ons land, maar hun communicatieve vaardigheden laten nog wel eens te wensen over. En ook daar heb ik waardevolle lessen geleerd. In de werktuigbouwkunde hebben de mannen van staal een zacht hart. Hetzelfde als in de horeca gold ook hier: spreek mensen aan op hun mens-zijn – en ze smelten.
☑️ BRUGGENBOUWER
Het onderwijs is mooi, maar taai. Ik kon er mijn snelheid, flexibiliteit en zelfstandigheid niet kwijt. Ik telde mijn vaardigheden op en besloot trainer te worden. Binnen een maand werkte ik in een groot trainingsprogramma van Heineken (Goed Getapt Bier), reisde als een Razende Roeland het land rond en werd een ambassadeur voor gastvrijheid in de horeca. Daarnaast was ik bruggenbouwer tussen een ROC en diverse bedrijven uit de zware industrie: het opleiden van goede stagebegeleiders is één meest zinvolle dingen die ik ooit heb mogen doen.
☑️ ZINGEVING EN VISIE
Business en yoga. Het lijken aparte werelden. Het zakelijke versus het spirituele. Het bedrijfsbelang versus de persoonlijke ontwikkeling. Verrassend genoeg vinden deze werelden elkaar steeds meer. Een sterker, zelfverzekerder mens voegt toe aan een organisatie. Mentale weerbaarheid en een open mind worden in het bedrijfsleven hoog gewaardeerd. Het bedrijfsleven biedt de medewerkers fysiek steeds meer mogelijkheden. Denk aan gezonder eten en sportschoolfaciliteiten. Die ontwikkeling zet zich door richting de ‘mind’. Vandaar de snelle opkomst van business yoga.
☑️ YOGA is mijn passie, mijn redmiddel op slechte dagen én het maakt me een betere versie van mezelf. Zachter, alerter, met meer focus en balans. Het is mijn missie om yoga naar de business te brengen. Niet de yoga op de mat in lenige houdingen, maar de yoga van ademen en energie management. De yoga van binnen een half uur je systeem beïnvloeden. De Kundalini-yoga. Gewoon aan je bureau, op een stoel. Ik ga voor een betere wereld, die begint bij gezondere mensen. Als ik daar ook maar iets aan kan bijdragen, hoe klein dan ook, is mijn missie geslaagd. ?????
Speciaal voor het bedrijfsleven is er een buitengewoon succesvol, snel en krachtig yogaprogramma: Vergader met Jezelf.