Ready to transform your workplace? Contact us today to learn more about our Bye Bye Stress and Conscious Leadership programs and create a harmonious, productive, and mindful work environment. contact us: 0031644558981

Sat Kirtan kent de eisen, stress en uitdagingen van het werken in een zakelijke omgeving. Ze werkte op het hoofdkantoor van een financiële instelling en op een dag werkte haar lichaam niet langer mee. Ze viel uit vanwege ernstige RSI-klachten. Ze probeerde van alles om weer op te knappen, niets leek te helpen. Tijdens het joggen hoorde ze een innerlijke stem, die zei dat ze yogaleraar moest worden om beter te worden. Sceptisch als ze was, ging ze in overleg met zichzelf en maakte deze afspraak met zichzelf: “Ik geef mezelf 6 maanden de tijd, daarna neem ik een besluit.” Gedurende deze 6 maanden veranderde er veel in haar leven en de stem was er nog.
Ze hield zich aan haar afspraak, vond een 1-jarige Kundalini Yoga Leraren Opleiding en schreef zich in. Na 3 weken intensief lessen gevolgd te hebben en thuis dagelijks de oefeningen te doen, waren haar klachten verdwenen. Ongelofelijk, maar waar. Dat wilde ze delen!
Haar eerste studenten waren haar collega’s. Op een dag regende het heel hard en besloot ze de sessie op kantoor te leiden. Het effect van de yoga op kantoor was geweldig; zij en de studenten verlieten die avond in alle rust het kantoor. Het zaadje van NineMinMax® Business Yoga was geplant.
In haar baan als database marketing consultant had ze heel veel vergaderingen in haar agenda staan. Ze plande er dagelijks ´Vergaderingen met Mezelf´ bij. Tijdens die ‘vergaderingen met mezelf’ nam ze de tijd om te luisteren naar wat er in haar omging, maakte ze verbinding met haar lichaam en haar adem, voelde ze waar ze blij van werd, terwijl ze de korte en krachtige NineMinMax® Business Yoga oefeningen deed. Haar collega´s en baas zagen haar transformatie en waren nieuwsgierig. Daarom introduceerde ze tijdens een teamdag de NineMinMax® methode. Het was een succes en dat opende ook voor haar collega´s de mogelijkheid om ‘vergaderingen met jezelf’ in te plannen.
Geïnspireerd door de positieve yoga-ervaringen op kantoor, besloot ze haar leven te wijden aan het verbeteren van de zakenwereld. In 2008 verliet ze het bedrijf. Ze zag professionals worstelen om de balans te vinden tussen het werk en hun prive leven. Met het vinden van zingeving in het werk. Ze zag hoe ze vaak teveel hooi op hun vork namen en projecten oppakten en beslissingen namen, die eigenlijk tegen hun persoonlijke waardes ingingen, maar ze toch uitvoerden, omdat het onderdeel van hun takenpakket was. Dat was immers waar ze voor aangenomen waren. Ook zag ze de tol die de continue betrokkenheid bij het werk, het altijd aan staan had op de professionals.
Dat het anders kon en moest, was duidelijk voor haar. Daarom is het haar missie om bewustzijn te brengen in de business wereld. Door met professionals te werken met de tools die zij geleerd had in de Kundalini Yoga, de yoga van bewustzijn. Want door aan onszelf te werken, door ons bewuster-zijn te vergroten, worden we ons bewuster van onze gezondheid op het werk. Dat resulteert ook in gezondere bedrijven. Alles is met elkaar verbonden.
Sat Kirtan woont momenteel in Hoofddorp, waar ze geniet van de NineMinMax® Vergaderingen met Jezelf die ze organiseert en de professionals die ze inspireert, om met minder stress en meer plezier te werken.
Sat Kirtan is de initiator en enthousiasmerende kracht in het team ‘Vergader met Jezelf’. ??