Ready to transform your workplace? Contact us today to learn more about our Bye Bye Stress and Conscious Leadership programs and create a harmonious, productive, and mindful work environment. contact us: 0031644558981

Vandaag staat een pagina groot artikel over Vergader met Jezelf in het katern WERKEN van het Noord Hollands Dagblad.

Heb je het gemist?

Vergader met Jezelf in het NoordHolland Dagblad

Vergader met Jezelf in het NoordHolland Dagblad

Ik heb de tekst hieronder voor je gezet, zodat je het makkelijk kunt lezen.

We kennen het allemaal wel; overvolle agenda’s, een druk gezinsleven, een veeleisende baan, noem maar op. Tel daar nog bij op de aandacht die door de online wereld wordt opgeslokt. Een beetje tijd voor jezelf schiet er daardoor vaak helemaal bij in. Volgens Kundalini yoga lerares Sat Kirtan Kaur Khalsa (44) wordt het hoog tijd eens wat beter voor onszelf te gaan zorgen. In haar nieuwste boek Vergader met Jezelf, dat op 1 oktober verschijnt, vertelt zij hoe we dit kunnen doen.

Vergadering met jezelf

Het boek is geschreven voor mensen die meer rust, geluk en ontspanning willen ervaren in hun werk. Omdat Sat Kirtan zelf uit het bedrijfsleven komt, weet ze hoeveel stress en uitdagingen het werken in een zakelijke omgeving met zich mee kan brengen. Door een vergadering met jezelf in te plannen, zorg je er volgens haar voor dat je even stil staat bij wat er van binnen gaande is. Je kan het zien als een goed gesprek met jezelf, al houdt het wel een beetje meer in dan alleen maar dat. Om hier meer over te weten te komen, leggen we haar een aantal vragen voor.

Hoe heb je zelf de Kundalini yoga ontdekt?

,,Toen ik in het bedrijfsleven werkte, heb ik jarenlang last gehad van RSI. Ook kreeg ik tot twee keer toe een burn-out. Om hierbij ondersteuning te krijgen, ben ik een yogaopleiding gaan volgen en binnen een paar weken waren de klachten weg! Zo heb ik mijn roeping gevonden. Ik wil echt iets bijdragen aan de wereld en andere mensen laten zien hoe ook zij ontspanning kunnen ervaren en daardoor meer plezier kunnen hebben in hun werk. Inmiddels ben ik docent in de Kundalini yoga, ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het grappige is dat mijn vroegere collega’s ook mijn eerste studenten waren. Op een dag regende het heel hard en toen ben ik naar kantoor gegaan om daar de oefeningen met ze te doen. Zo merkte ik dat het allemaal geen uren hoeft te duren. Mijn boek bestaat daarom ook uit verschillende series van korte, krachtige oefeningen, zodat de mensen ze makkelijk kunnen inplannen en uitvoeren gedurende hun werkdag.”

Kan je hier wat meer over vertellen?

,,Op basis van de Nine Minute Meditations uit de Kundalini yoga heb ik de de NineMinMax (negen minuten maximaal, red.) methode ontwikkeld, speciaal voor drukbezette mensen. Het gaat hierbij telkens om slechts drie oefeningen van elk drie minuten. Zo bereik je een maximaal effect in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Al doe je elke dag maar drie minuutjes, dan heb je in ieder geval iets gedaan! Vergelijk het eens met de tijd die we spenderen aan de sociale media, daarop zitten we al snel een half uur te scrollen. Maar ga nou eens in jezelf scrollen en in jezelf kijken! Dat is zo belangrijk.”

Hoe werkt een vergadering met jezelf dan precies?

,,Bij een vergadering met jezelf ga je op een gestructureerde manier met de oefeningen aan de slag. Iedereen kan het doen, alleen of met het team. Het voordeel is ook dat je je niet hoeft om te kleden, je kan gewoon op je stoel blijven zitten of even een vergaderzaaltje induiken. In het boek staan negen volledig uitgewerkte agenda’s, die elk een ander thema behandelen. Je kan hierbij denken aan stress management, balans tussen werk en privé, persoonlijke ontwikkeling of bewust leiderschap. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vijf basistechnieken; houding, adem, klank, focus en spierspanning. Een volledige vergadering met jezelf duurt tussen de 25 en 45 minuten, maar je kan natuurlijk ook een paar kortere oefeningen doen. Als mensen dit iedere dag toepassen, zullen ze merken dat alles vanzelf veel beter en makkelijker zal gaan!”

Waarom werkt dit zo goed?

,,De oefeningen zijn gebaseerd op vijfduizend jaar oude methodes en hebben bewezen effect. De meditaties kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een verbeterde ademhalingsmethode, waardoor je meer rust en balans ervaart. Ook wordt je zenuwstelsel versterkt zodat je beter kan omgaan met de werkdruk en minder snel overprikkeld raakt. Bovendien leer je beter te luisteren naar jezelf en naar elkaar. Bij een vergadering met jezelf ben je jezelf eigenlijk voortdurend aan het updaten. Mensen leren echt op een andere manier naar de wereld te kijken en komen uiteindelijk veel lekkerder in hun vel te zitten. Dit heeft natuurlijk ook weer voordelen voor het team en het bedrijf zelf. Mensen worden productiever en er is veel minder ziekteverzuim.”

‘Vergader met Jezelf’ wordt op 1 oktober a.s. gepresenteerd bij De Burgemeester in Hoofddorp. De lancering wordt tevens live gestreamd. Via de website www.vergadermetjezelf.nl kan men zich hiervoor opgeven. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de stichting Free a Girl.

Op zoek naar geluk en ontspanning? Vergader met jezelf

Op zoek naar geluk en ontspanning? Vergader met jezelf