Ready to transform your workplace? Contact us today to learn more about our Bye Bye Stress and Conscious Leadership programs and create a harmonious, productive, and mindful work environment. contact us: 0031644558981

Ik lees net op nu.nl dat Jan Swillens, de directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), adviseert grote organisaties niet met een smartphone of tablet op tafel te vergaderen. Het risico op spionage is dan te groot.
Hoe dat precies werkt, daar weet ik niet zoveel van…
Wat ik wel weet, is dat het effect op onze fysieke en mentale gezondheid door het gebruik van een smartphone totaal onderschat is.
Kijk maar naar hoe je je hoofd naar voren buigt om te typen. Je rug wordt dan automatisch bol en je schouders gaan naar voren staan. Heb je enig idee wat voor een druk dat geeft op je nek?
Een simpele oplossing hiervoor is dat je je armen omhoog brengt, zodat je smartphone op ooghoogte is. Dat je je bewust bent van je houding. Je je rug recht houdt. Je kin in, je borst naar voren en je kruin het hoogste punt van je lichaam. En dat je deze houding ook weer afwisselt met andere houdingen. Dat je in beweging blijft.
Ik wil je op deze maandagochtend uitnodigen om jezelf te openen voor iets nieuws.
Om je smartphone net even wat vaker weg te leggen en uit te zetten. Dat je in gesprek gaat met jezelf. Dat je gaat voelen hoe het met jou is. Dat je je bewust bent van je houding.
Dat dus…
Maak er een mooie week van!